Het laatste nieuws uit Suriname

‘Next Generation Movement’: regering Bouterse moet nu weg

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Waterkant

PARAMARIBO, 13 mrt – De regering Bouterse moet nu weg. Dit stelt Xaviera Jessurun van de organisatie Next Generation Movement. Op twee en twintig maart wodt vreedzaam betoogd tegen het beleid van de regering. Ombuiging van het beleid, zoals eerder werd bepleit, is er niet meer bij. Het is tijd voor vervroegde verkiezingen.

Het straatprotest waar ook Next Generation Movement aan deelnam, heeft geen resultaat opgeleverd. In elk geval is er van beter economisch beleid geen sprake. Dus is niets belangrijks veranderd. “Wij zien dat er maatregelen zijn getroffen die veel ingrijpender zijn op langere termijn”, zegt Jessurun tegenover de Times of Suriname. Daarom kan niet worden gewacht tot de verkiezingen van 2020.

Next Generation Movement maakt zich zorgen om de aangekondigde maatregelen. Zoals de invoering van btw. Ook het voornemen van president Bouterse om een deel van zijn bevoegdheden over te dragen aan vicepresident Ashwin Adhin valt niet in goede aarde. “Voor ons is de maat al vol”, aldus Jessurun. Anders dan de autoriteiten dat eisen, wil zij geen vergunning aanvragen. De grondwet staat betogen immers toe.

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Waterkant

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen, Opmerkelijk, Politiek