Het laatste nieuws uit Suriname

Betalingsachterstand bij VN ingelopen

Publicatie datum: 20-02-2018 | Bron: De Ware Tijd

PARAMARIBO - Suriname heeft de afgelopen dagen een deel van de achterstallige contributiegelden aan de Verenigde Naties overgemaakt. Zo blijkt uit een brief van 16 februari jongstleden van Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Vrijdag schreef hij naar de president van de Algemene Vergadering van de VN, dat Suriname de "noodzakelijke betalingen om de achterstand terug te brengen tot onder het bedrag dat is vastgelegd in Artikel 19 van het VN handvest" heeft verricht. Ook Greneda dat in dezelfde positie als Suriname verkeerde heeft een deel van de achterstand ingelopen, aldus Guterres.

Eind januari verloor Suriname zijn stemrecht in de Algemene Vergadering van de volkerenorganisatie vanwege een forse achterstand in het betalen van de contributie. Naar verluidt zou Paramaribo een openstaande schuld van ruim 800.000 US dollar hebben. Indien in één keer minstens 117.000 US dollar zou worden overgemaakt, zou de schorsing van het stemrecht worden opgeheven.

Vooral door de oppositie en politiek commentatoren is er schande over gesproken dat de regering het zover heeft laten komen dat Suriname zijn stemrecht in de VN is ontnomen. Op de ontwerpbegroting 2018 heeft de regering een bedrag van SRD 700.000 opgebracht als contributie aan de reguliere begroting van de VN.

Publicatie datum: 20-02-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Breaking News, Buitenland, Jaaroverzicht 2018, Net Binnen, Opmerkelijk, Politiek