Het laatste nieuws uit Suriname

Breaking news: Minister Peneux vraagt eervol ontslag aan

Publicatie datum: 13-12-2017 | Bron: Starnieuws

Starnieuws verneemt dat de bewindsman zich principieel opstelt over de uitvoering van het Staatsbesluit van 9 oktober 2017. Dit heeft hij duidelijk aangegeven in De Nationale Assemblee dinsdagavond. Het VOS-Directeurenberaad heeft het vertrouwen opgezegd in de minister.

Ook de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, die geleid worden door Wilgo Valies, hebben hetzelfde gedaan in een brief aan de president. Vicepresident Ashwin Adhin heeft woensdag een onderhoud gehad met het VOS-Directeurenberaad. Tijdens deze bijeenkomst is de brief die geschreven is aan de president toegelicht.

Starnieuws verneemt dat er geen oplossing is gekomen in de situatie. Besloten is geen mededelingen te doen aangezien de president zich buigt over deze zaak. Deze crisis binnen het onderwijsveld doet zich voor midden in de begrotingsbehandeling.

Minister Peneux is in de eerste ronde aan het woord geweest. Hij heeft aangegeven dat er extra middelen vrijkomen voor de Anton de Kom Universiteit, het directoraat Cultuur en voor leermiddelen. Het is nog niet bekend wat het besluit van de president is.

Woensdagavond was de president nog in overleg over deze kwestie.. . .

Publicatie datum: 13-12-2017 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Breaking News, Net Binnen, Opmerkelijk, Politiek