Het laatste nieuws uit Suriname

Breakingnews: President voelt zich beledigd door Gajadien en verlaat Parlement

Publicatie datum: 27-03-2018 | Bron: publicnieuws.com | Door: Redactie

President Desi Bouterse heeft dinsdagavond boos het parlement verlaten. De president was in het parlement om vragen die gesteld zijn door de parlementariërs te beantwoorden.

Nadat hij de vragen heeft beantwoord, heeft de voorzitter van het parlement Jennifer Simons een interruptie ronde ingesteld. VHP-parlementarier Asiskumar Gajadien was het duidelijk niet eens met de beantwoording van de president. En dat was ook duidelijk tijdens zijn interruptie in het hoogste college van staat.“ oen no wan yere los’ losi, bor bori dja. 

Oe wan yere san e psa. Er zijn regels. Als u het land zonder regels wil bestuderen doe dat. Maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. If yu no man doe dat’, lib’ a stoeroe da yu gwe,” schreeuwde Gajadien naar de president toe.

Dat heeft voor heel wat commotie gezorgd in het parlement. Op gegeven moment heeft de president zonder toestemming van de voorzitter van het parlement de zaal verlaten. Amzad Abdoel die om een punt van orde heeft gevraagd, zegt dat het niet de eerste keer is dat Gajadien het instituut van de president beledigd. Hij vindt dat dit niet kan en eist dat Gajadien zijn verontschuldigingen aanbiedt. Kort daarna heeft de voorzitter de vergadering verdaagd naar donderdag aanstaande.

Redactie Public Nieuws

Zie ook de videobeelden

Publicatie datum: 27-03-2018 | Bron: publicnieuws.com | Door: Redactie

Ga terug