Het laatste nieuws uit Suriname

Dierenactiviste keurt inhumaan afmaken pitbull af

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: De Ware Tijd

"Mijn telefoon staat 1x24 uur aan en ik neem vrijwel altijd op. Als ik niet te bereiken ben, zijn er ook andere mensen die kunnen inspelen." Ashruf vindt dat de gemeenschap moet ophouden met discriminatie bij hondenrassen. "Vaak genoeg wordt de pitbull direct als een gevaar gezien, maar er zijn gevaarlijkere rashonden.

Er zijn er die gefokt worden die veel erger zijn, maar als de pitbull genoemd wordt, is iedereen bang en moet het dier dood." Ze zegt dat de agressieve houding die de honden aannemen veel te maken heeft met de manier waarop de eigenaar het dier behandelt en opvoedt. Volgens Ahsruf moeten eigenaren meer verantwoordelijkheid tonen. Zij wijst op de praktijk dat eigenaren een hond niet meer willen omdat het dier afwijkend gedrag vertoont.

Ook gebeurt het veelvuldig dat mensen hun hond agressief proberen te krijgen met een bepaald doel, bijvoorbeeld om criminelen af te schrikken. "Wanneer het misgaat, doen zij net alsof zij niets daarvan afweten en krijgt het dier de schuld. Zij geven het dier ook bepaalde middelen om agressief te worden, maar dat wordt niet gezegd."   Ashruf vindt dat de politie in preventieve zin te weinig doet.

"Ook de politie is van die gevallen op de hoogte, maar ze doet er niets aan. Ze praten niet met de mensen terwijl volgens de wet dat moet. Het is taak van de politie om op te treden tegen die mensen.

Ze moet zich niet aangevallen voelen, maar er moet meer aandacht besteed worden aan dierenwelzijn. Politiemensen moeten gewoon beter getraind worden om dit soort zaken aan te pakken."   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen