Het laatste nieuws uit Suriname

DIERENBEULEN WORDEN SPOEDIG AANGEPAKT!

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: United News

De Wet Dierenwelzijn in een feit, echter zijn er nog enkele staatsbesluiten nodig om te mogen optreden tegen dieronvriendelijk gedrag. Die uitvoeringsdocumenten zijn intussen goedgekeurd door de Staatsraad en doorgestuurd naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Vanaf het moment van de afkondiging zijn de politie en het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) bevoegd om op te treden; ook als het gaat om dieren die via de sociale media te koop worden aangeboden.

LVV-minister Soeresh Algoe bevestigd de bewapening die de Wet Dierenwelzijn zeer spoedig zal krijgen. De uitvoeringsdocumenten regarderen de regulering en vereisten met betrekking tot transport, verzorging en slachting van dieren. “Ook mag doorgegeven worden dat de Staatsraad die al heeft goedgekeurd en het is al doorgestuurd naar Ministerie van Binnenlandse Zaken ter afkondiging”, benadrukt minister Algoe.

Ondanks de wet een feit is duiken er regelmatig foto’s op van exotische dieren die onder zeer slechte omstandigheden te koop worden aangeboden of een slechte behandeling ondergaan. Papagaaien, apen en kippen worden massaal in kleine kooien en onder de felle zon langs de openbare weg verkocht. Een poema, aan zijn hals opgehangen, werd vorig jaar te koop aangeboden langs de weg in Brokopondo.

Een foto van het beschermde en exotische diersoort zorgde voor veel opheft en afschuw in de samenleving. UNITEDNEWS. .

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: United News

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen