Het laatste nieuws uit Suriname

DNA-vergadering afgeblazen; andere prioriteit regering

Publicatie datum: 04-12-2017 | Bron: Starnieuws

De regering heeft ruimte gevraagd om een paar dringende zaken af te handelen. Niet werd aangegeven waarom de regering niet aanwezig kon zijn op de vergadering. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verdaagde de vergadering naar dinsdag.

Namens de VHP-fractie wilde Mahinder Jogi van de regering weten wat de dringende redenen zijn. Hij voerde aan dat het volk recht heeft op de informatie. Er is rust nodig in de samenleving, benadrukte hij.

Jogi vroeg of het gaat om onenigheid in de regering of protesteren de ministers? NDP-fractieleider André Misiekaba zei dat hij meeleeft met de deskundigen en anderen die sinds vroeg in de morgen in De Nationale Assemblee zijn. Nu moeten ze hals over kop weer teruggaan. Hij bood hiervoor zijn verontschuldigingen aan.

Misiekaba merkte op dat als de regering meer ruimte vraagt, deze gegeven moet worden. Te zijner tijd zal de regering wel meedelen wat er aan de hand is. De politicus stelde dat vanuit de oppositie steeds gevraagd wordt om crisismanagement te voeren.

De regering heeft aangegeven dat er dringende redenen zijn waarnaar gekeken moet worden en die ruimte wordt geboden.. . .

Publicatie datum: 04-12-2017 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Breaking News, Net Binnen, Opmerkelijk, Politiek