Het laatste nieuws uit Suriname

Earth Hour campagne ingeluid met overhandiging Giant Earth Ball

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Suriname Herald

Sommige kinderen kregen zelfs een waarschuwing van de juf om niet aan de aardbol te komen. “Wat groot is het,” zegt een leerling tegen de ander. Ook minister Pengel kon niet nalaten om zijn handen uit de mouwen te steken en de aardbol te helpen sjouwen langs de klassen en de straat op.

Hij juicht dit initiatief toe, want zijns inziens is het belangrijk om vanaf jongsaf milieubewust te worden.Foto: Suriname HeraldHenna Draaibaar van de Back Lot geeft te kennen dat de Giant Earth Ball estafette niet meer weg te denken is. Leerlingen dragen de aardbol op hun schouders en geven deze over aan hun leeftijdsgenoten van de Zinniaschool school. Met dit gebaar maken ze duidelijk aan volwassenen dat zij ervoor moeten zorgen dat het gewicht van de aarde niet zwaarder moet worden.

Naast deze activiteit hebben de leerlingen van de school samen met de minister en de vertegenwoordiger van WWF, Jerrel Pinas, geleerd hoe zij een tie en dye lamp kunnen maken.Onder begeleiding van de kunstenares Kim Sontosoemarto hebben de leerlingen een ‘wereldlicht’, een gerecycled flesje bekleed met de tie en dye stof waarin een ledlampje zit, gemaakt. Er is voor gekozen om het lapje tie en dyen, omdat het een mooi effect heeft wanneer er een lampje door gaat schijnen. Het is de bedoeling dat zij op de dag van earth hour dit lampje aandoen.

De minister en de WWF-vertegenwoordiger mochten hun eigen earth hour T-shirt tie en dyen.Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor één uur te doven. De campagne voor Earth Hour heeft dit jaar als slogan: “Connect 2 Earth” en bestaat uit verschillende onderdelen. Dit jaar wordt op 25 maart in de hele wereld het licht voor een uur uitgedaan.Foto: Suriname HeraldVishmohanie Thomas.

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen