Het laatste nieuws uit Suriname

Politiebond wil spoedig om de tafel met regering

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: De Ware Tijd

Zij hebben maandag tijdens een algemene ledenvergadering in de Politieacademie besloten om geen uitstel meer aan de regering te geven. “We hebben sinds augustus ons wensenpakket ingediend en de regering heeft genoeg tijd gehad om het te bestuderen”, zegt Revelino Eyk, woordvoeder van SPB, tegen de Ware Tijd. Hij wijst erop dat in januari de bond een herinneringsbrief heeft gericht naar waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie.

"We hebben toen een schrijven gekregen dat er uiterlijk februari over het herwaarderingsplan gesproken zal worden. Nu hebben we een brief gekregen dat eind deze maand met de gesprekken gestart kan worden", zegt de woordvoeder. De leden willen volgens hem geen verschuiving meer, omdat het bijna al acht maanden is dat het wensenpakket is ingediend.

Ze hopen dat er spoedig akkoord hierover bereikt zal worden. In het herwaarderingspakket komt onder ander voor een loonsverhoging. Eyk kan zich niet meer herinneren wanneer de politie haar laatste verhoging heeft gekregen.

"Toenmalig minister Jennifer Van Dijk-Silos van Justitie en Politie zei enkele jaren terug dat de politieambtenaren een loonsverhoging van tweehonderd procent zouden moeten krijgen. Dat wil zeggen dat de politiemensen sterk ondergewaardeerd zijn en er moet spoedig hierin verandering komen", aldus de woordvoeder.   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen