Het laatste nieuws uit Suriname

President heeft spoedoverleg met coalitie en ministers

Publicatie datum: 04-12-2017 | Bron: Starnieuws

(Foto: Raoul Lith) De coalitieleden en ministers zijn opgeroepen voor een bespreking in het Perscentrum van het Kabinet van de President. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft aangegeven in De Nationale Assemblee dat de regering meer ruimte nodig heeft en niet aanwezig kan zijn vandaag tijdens de begrotingsbehandeling. Hierop is de vergadering afgeblazen.

Iets na 13.00 uur kwam president Desi Bouterse aan bij het Perscentrum. Niet is aangegeven welke prioriteiten zo zwaarwegend zijn dat de regering niet aanwezig kon zijn in De Nationale Assemblee. Velen in de coalitie weten niet waar de bespreking over gaat.

Ook was de bespreking niet van te voren doorgegeven aan Assembleeleden en ministers. De vergadering in het Perscentrum vindt plaats onder leiding van de president. De regering heeft zich gestoord aan het betoog van Assembleelid Edward Belfort (ABOP).

De Raad van Ministers legde bij monde van vicepresident Ashwin Adhin een verklaring af in De Nationale Assemblee. Hij vroeg om het staatshoofd en de regering met meer respect te behandelen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voerde hierop aan dat zij niet heeft geconstateerd dat Belfort ontoelaatbare woorden heeft geuit.

De coalitie heeft kritische vragen gesteld over het beleid van de regering. Ook is aan de orde gesteld dat er behoorlijk wat mis is in de visserijsector. Van de regering is geëist om alle verstrekte visvergunningen naar De Nationale Assemblee wordt gestuurd.

Minister Soeresh Algoe deelde mee dat een Assembleelid hem bedreigd had geen onderzoek te verrichten naar misstanden in de sector. Hij weigerde de naam te noemen.. .

Publicatie datum: 04-12-2017 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Breaking News, Buitenland, Net Binnen, Opmerkelijk, Politiek