Het laatste nieuws uit Suriname

Projekta-trainingen succesvol afgesloten

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Suriname Herald

Het Kansfonds beëindigt in 2018 haar betrokkenheid bij projecten in Suriname, maar wilde nog een capaciteitsversterkingstraject aanbieden aan partnerorganisaties. Deze twee trainingen waren daar deel van.Vanwege haar ervaring met trainingen benaderde de Pater Ahlbrinck Stichting (de lokale coördinator van het Kansfonds) Projekta voor het ontwerpen en verzorgen van de trainingen.Christine Samson, voorzitter van de LAKS (Landelijke Adviescommissie Kansfond Suriname) benadrukte het belang van de trainingen gegeven door Projekta, zeker ten tijde van deze economische crisis, beperkte donoren en vertrekkende fondsen. Bovendien is zij trots dat er zoveel organisaties gehoor hebben gegeven aan de oproep voor capaciteitsversterking.

Aan de PCM-training namen 32 deelnemers van 15 organisatie deel uit diverse districten, van Nickerie tot Sipaliwini.De trainingen combineerden klassikale sessies met doorlopende begeleiding van de deelnemers in het samenstellen van een projectaanvraag. Er zijn gedurende het trainings- en begeleidingstraject een aantal volwaardige projectaanvragen ontwikkeld, onder andere voor het bevorderen van gezonde voeding bij EBG-scholieren, onderzoek naar tweevingerige luiaards, het promoten van schaken bij het verbeteren van schoolprestaties van GLO-leerlingen in Brokopondo en diabetespreventie onder jongeren in Saramacca.Aan de Lobby en Advocacy training namen 27 deelnemers van 14 organisaties deel. Ook deze training leverde een aantal eindproducten op, zoals advocacy key messages en speeches, en lobby en advocacyplannen, voor onder andere thuiszorg voor senioren burgers in Brokopondo, huisvesting voor mensen met een beperking, een Nationaal Plan van Aanpak tegen Dementie, en gerichte opleidingen voor leerkrachten voor het speciaal onderwijs.Bij de certificaat-uitreiking presenteerde een deel van de organisaties hun dossiers en advocacy-plannen.

De advocacy-cursisten moesten daarnaast hun speech aan het publiek voorhouden, een oefening voor “het echte werk”, voor als zij de kans krijgen hun issue te presenteren voor bijvoorbeeld een minister of in De Nationale Assemblee.. . .

Publicatie datum: 13-03-2018 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen