Het laatste nieuws uit Suriname

WATER NAAR ZEE DRAGEN

Publicatie datum: 12-03-2018 | Bron: Dagblad de West

Vermeld moet worden dat in deze periode de protesten tegen het beleid van de regering aan het toenemen waren. Hoewel velen van mening waren dat het rehabiliteren van het plein een excuus was om de ontevreden burgers van het plein te houden, ontkende het ministerie dit. De rehabilitatiewerkzaamheden werden gestart.

Het gras werd geplant, terwijl de dranghekken na maanden verwijderd werden. Na een tijd was te zien dat de kale plekken op het plein aan het dichtgroeien waren en dat het plein weer een mooi grasveld aan het worden was. Echter weten wij niet wat de regering van plan is, want de organisatie Lustig Events kreeg toestemming een Phagwa feest te organiseren op het plein.

Na het evenement was op sommige plekken alleen nog zand te zien. “Hebben wij maanden gewacht om uiteindelijk de verandering te zien om vervolgens het plein binnen en dag terug te brengen in zijn oude staat? Hebben wij zoveel geld uitgegeven voor dranghekken en plantmateriaal, terwijl alles binnen één dag weer is vernietigd. Als dat zo is, hoeven wij ons niet meer druk te maken om het plein weer tot een mooi groen grasveld te maken, want het is gewoon water naar zee dragen.

Volgens Raoul Swedo, hoofd van de afdeling Communicatie op het ministerie, wordt er nog volop gewerkt aan het herstel van het Onafhankelijkheidsplein. Wij vragen ons af waarvoor. Wie houdt wie voor de gek? Dit terwijl de regering praat over bezuinigen.

. . .

Publicatie datum: 12-03-2018 | Bron: Dagblad de West

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen, Opmerkelijk